Skip to main content
• Family as the main pillar to preserve human dignity in the contemporary Muslim world
• Marriage and human dignity in the Muslim family, celibacy and its challenges in the contemporary world
• The function of Hijab in the stability of Muslim family, the significance of Hijab in the maintenance of human dignity
• Islamic sexual ethics in the contemporary world
• Muslim family, cyberspace and entertainment in the contemporary world
• The challenges of the contemporary world for a Muslim family; immigration, abortion, revolutionary transformations in science, population, minority groups…..
• Family and the newly-emerged relations in the contemporary world; adoption, surrogacy, artificial insemination, oocyte donation, fetus donation
• The economics of the Muslim family; mothers with a job, Halal industry…..

گزارش پیش نشست کنفرانس کرامت با مشارکت دانشگاه تهران

پیش نشست

 

در راستای برگزاری کنفرانس بین المللی «کرامت انسانی و چالش های خانواده در جهان معاصر» پنجمین پیش ­نشست این کنفرانس با عنوان «خانواده مسلمان، فضای مجازی و تفریحات در جهان معاصر، فرصت ­ها و چالش ­های رسانه های مجازی و شبکه ­های اجتماعی برای خانواده مسلمان» با همکاری دبیرخانه کنفرانس و دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران برگزار شد.

این پیش­ نشست با استقبال گسترده دانشجویان علاقمند و به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی برگزار شد.

در ابتدای نشست سرکار خانم دکتر ژیلا مرادپور(استادیار گروه فقه شافعی دانشکده الهیات دانشگاه تهران) در ارتباط با موضوع «خانواده و فضای مجازی» ضمن اشاره به چالش ­ها و آسیب ­های فضای مجازی، از مواردی چون آموزش سواد رسانه ­ای از دوران کودکی، تقویت ارتباط اجتماعی ، تولید محتوای ایرانی- اسلامی، کسب مهارت فرزند پروری و همسرداری و... به عنوان راه کارهایی برای مقابله با آسیب ­ها نام برد. 

در ادامه نیز دکتر علی محمد المخبلی(استاد دانشگاه الزیتونه تونس) مقاله خود با عنوان «الکرامه و الحریه  او فی تحدی العولمه الرقمیه» را به زبان عربی ارائه نمود. وی در ارائه خود بر این نکته تاکید داشت که کرامت انسانی یعنی آزادگی  و معنای آزادگی همان قوانین اخلاقی و عقلانی محض است. استاد مخلبی به دو استراتژی برای مقاومت از فضای مجازی اشاره کرد: 1- اقدامات دولتی 2-اقدامات خانواده مانند آموزش کودکان، تعیین قوانین و ترویج ارزش­ ها

سخنران سوم این جلسه نیز دکتر ابوالفضل خوش ­منش(دانشیار دانشکده الهیات دانشگاه تهران) بود که مقاله خود تحت عنوان «نقش بیت و زن در سوره‌های مدنی قرآن(نمونه هایی از سوره های  احزاب، نور، طلاق، تحریم، مجادله، ممتحنه)» را به زبان عربی ارائه کرد. وی در نتیجه گیری سخنان خود به این مطلب اشاره کرد که در تمدن اسلامی مدنظر قرآن کریم، جایگاه زنان در تربیت خانواده از اهمیت زیادی برخوردار است.

چهارمین سخنران پیش­ نشست دکتر محیی الدین غازی(استاد دانشگاه اسلامی کرالا هندوستان) در ارائه مقاله خود با عنوان «القيم الأسرية الإسلامية و دورها في حفظ الأسرة و إسعادها» با استناد به نصوص قرآن کریم به این نتیجه رسید که تراضی بین همسران نکته ­ای است که کمتر به آن توجه می­ شود. زن و مرد باید از هم رضایت داشته باشند نه اینکه فقط مرد راضی باشند و یا بالعکس. وی به 18 مورد از ارزش هایی که قرآن کریم برای زندگی شاد مطرح می کند اشاره کرد که این موارد موجب زندگی شاد و جامعه ­ای با فضیلت­ تر می ­شود.

آخرین سخنران نشست نیز دکتر هارون عزیز(استاد دانشگاه پروتوریا آفریقای جنوبی) با موضوع «خانواده مسلمان، فضای دیجیتال و سرگرمی در جهان معاصر» به ایراد سخن پرداخته و فرصت­ ها و چالش ­های ارائه شده توسط رسانه­ های دیجیتال و شبکه ­های اجتماعی برای خانواده مسلمان برشمرد.

لازم به ذکر است که سخنرانی­ ها به دو زبان ترجمه ­شده و مورد استفاده حضار قرار گرفت. در پایان نشست نیز شرکت ­کنندگان و حضار سوالات خود را از سخنرانان پرسیدند.