Skip to main content
• Family as the main pillar to preserve human dignity in the contemporary Muslim world
• Marriage and human dignity in the Muslim family, celibacy and its challenges in the contemporary world
• The function of Hijab in the stability of Muslim family, the significance of Hijab in the maintenance of human dignity
• Islamic sexual ethics in the contemporary world
• Muslim family, cyberspace and entertainment in the contemporary world
• The challenges of the contemporary world for a Muslim family; immigration, abortion, revolutionary transformations in science, population, minority groups…..
• Family and the newly-emerged relations in the contemporary world; adoption, surrogacy, artificial insemination, oocyte donation, fetus donation
• The economics of the Muslim family; mothers with a job, Halal industry…..

گزارش دومین پیش‌نشست کنفرانس بین‌المللی کرامت انسانی و چالش های خانواده در جهان معاصر

پیش نشست دوم

 به گزارش دبیرخانه نخستین کنفرانس بین المللی کرامت انسانی، دومین پیش نشست این کنفرانس با موضوع «جایگاه خانواده در اسلام ورویدادهای فرهنگی اجتماعی معاصر»روز شنبه مورخ 1403/03/12 با حضور اساتید گرانقدر از جمله استاد علی خیرالله شریف(کارشناس امور تربیتی) از کشور لبنان، سرکار خانم دکتر شافیه عز الدین(استاد دانشگاه و کارشناس روان درمانی بالینی) از کشور لبنان و به میزبانی دکتر جبار شجاعی(استاد دانشگاه امام صادق علیه السلام و دبیر علمی نشست) برگزار شد.

در ابتدای این نشست، دکتر جبار شجاعی استاد دانشگاه امام صادق علیه السلام و دبیر علمی نشست ضمن خوش آمد گویی به مهمانان، به این نکته اشاره داشتند که: خانواده محور و هویت اصلی یک جامعه است.

استاد علی خیرالله شریف :خانواده اولین واحد بنیادی جامعه،اولین واحد بنیادی ساختن یک کشور و اولین واحد بنیادی ساختن یک ملت است

استاد علی خیرالله شریف در این نشست تصریح کرد: ازدواج اولین گام در ساختن خانواده و نقش اساسی در آینده، شکوفایی و اخلاقیات کشور دارد.

وی افزود: برای کاهش مشکلات در این مقوله باید شرایط و مقدمات آن را برنامه ریزی کرد و آموزش داد.

این کارشناس راهکارهایی برای کاهش مشکلات ازدواج مطرح کرد که عبارتند از: برگزاری کارگاه­های آموزشی برای جوانان در مورد چگونگی تشکیل خانواده، برگزاری کارگاه­های اصول علمی خانواده­ داری بر اساس آموزه ­های قرآن کریم، سنت نبوی، سنت ائمه و صالحان و زندگینامه و تجربیات آنها و گنجاندن آموزش­های لازم در برنامه درسی جوانان.

ایشان در پایان سخنان خود به الگویی قابل تامل اشاره کرد و گفت: قرآن کریم در آیه21 سوره روم، آرامش را بعنوان زیباترین وصف برای یک خانواده سالم بیان می داند. آرامش به معنای تربیت صحیح، صلح بین اعضای خانواده، مدیریت خوب مشکلات، ترسیم اهداف خانواده و برنامه ریزی و عملکرد مناسب است.

این استاد و کارشناس امور تربیتی در جمع­ بندی سخنان خود ابراز داشت: ضروریست زوجین مشخص کنند که چرا ازدواج می ­کنند، چرا می ­خواهند بچه دار شوند و نقش فرزندانشان در جامعه چگونه خواهد بود. بطور خلاصه باید به این سوال پاسخ دهند که چگونه می ­توانند آرامش زناشویی را که توسط قوانین آسمانی و ارزش های اخلاقی تجویز شده است، بدست بیاورند.

دکتر شافیه عز الدین: خطراتی که خانواده و به ویژه خانواده مسلمان را تهدید میکنند چیست و در قبال آن چه کرده ایم؟!

سرکار خانم دکتر شافیه عز الدین در این نشست خانواده مسلمان را کلید موفقیت دانست و تهاجماتی که برای از بین بردن خانواده بکار رفته اند را بدین شکل توضیح داد: محبت و رحمت دلیل انسجام است و برای از بین بردن این کلید موفقیت، میخواهند این انسجام را از بین ببرند.

وی در ادامه افزود: مطالعات نشان داد که خانواده ستون اصلی موفقیت انقلاب­ها است به این دلیل که جوامع ما در خانواده­هایی اصیل شکل گرفتند که غیر قابل نفوذ بودند به نحوی که مورد هجوم غربی ها قرار نمی گرفتند.

این استاد دانشگاه با بیان این نکته که غربی ها به دنبال تجزیه خانواده هستند، گفت: خانواده­ایی که پدربزرگ و مادربزرگ الگوی آن بودند، غربی ­ها به دنبال تجزیه آن هستند تا آن را به خانوده ­ای تبدیل کنند که صرفا پدر و مادر مسئول تربیت فرزندان خود هستند و فرزندان هم تنها تا سن جوانی که زمان اشتغال فرد فرا می ­رسد، در کنار خانواده می ­باشند و پس از آن باید دنبال کار خود بروند و از خانواده جدا شوند و بدین ترتیب مفهوم غلط استقلال برای خانواده به وجود بیاید.

 

این استاد دانشگاه در ادامه تصریح کرد: استقلال زن با تعریف غربی­ ها با الگوهای اسلام مغایرت دارد. اسلامی که برای عزت بخشیدن به زن، دادن جایگاه به او و انتقال او از دوران جاهلیت و دوران زنده به گور کردن به دورانی که بهشت زیر پایه مادران است، تعریف متفاوتی از الگوی زن مطلوب ارائه می­دهد.

دکتر شافیه عزالدین در پایان سخنان خود اشاره به برابری و مفهوم دقیق آن داشت و بیان کرد که در اسلام، برابری زن و مرد به معنای تعادل و عدالت بین زن و مرد برای تشکیل یک خانواده موفق است.